Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horror, scifi, fantasy novellák és filmkritikák

Horror, scifi, fantasy novellák és filmkritikák

Villámkritika: Finch (2021)

2022. február 20. - SzaGe
l-intro-1631800601_9rys.jpg
 
  Vajon mivé leszünk, ha beüt a nagy ménkű? Vajon meddig maradunk emberek, ha az életünk forog kockán? Vajon túléljük? Vagy egymást fogjuk felfalni? Jó kérdések. Az apokalipszis, viszont kényszerű alkalom, hogy megmérettessünk saját magunkkal. A Finch eljátszik ezekkel a gondolatokkal, miközben bevezet minket egy olyan jövőbeli drámába, amit nem fogunk száraz szemmel megúszni.
     
     Manapság sokféle elmélet kering a neten és a tudományos oldalakon, miszerint az emberiségnek lassan lealkonyul. Aztán, hogy ennek saját magunk, avagy valami más tényező lesz az oka, azt nem tudni. Csak találgat mindenki, miközben elemzik a mindennapok statisztikáit. Naná, hiszen a sorsunk kifürkészhetetlen, bármennyire is helyezzük tudományos, vagy vallási alapokra. De az tény, hogy minden nagyobb emberi civilizáció, vagy birodalom előbb-utóbb felemésztődött a történelem folyamán. A mai modern világunk is talán veszélyben lehet, de hogy mi lesz az a konkrét dolog, ami végleg kiüti a nyeregből azt a -lassan- nyolcmilliárd embert, szóval ismét egy jó kérdés merül fel a tudatalattiból. A Finch, viszont nemigazán akarja túlmagyarázni magát a katasztrófát, ami megsarcolta a történet szerint a Földet. De menet közben lassan rávilágít, hogy hiába vagyunk a bolygó urai, ez csak ideiglenes. Elég egy perzselő csapás az égből, és lehet búcsúzni.
mv5bnjc3ngvhzjitywi2yi00mjjhlwixogmtmta2mjqxndexzthixkeyxkfq_95sp.jpg 
     Tom Hanks zseniális színész. Mindig is csodáltam azt a könnyed eleganciát, ahogyan „dolgozik” a mozivásznon. Most se teszi másképpen, és hitelesen belebújt a Finch, a tudós és egyben az egyik túlélő bőrébe. Egyetlen társasága egy kutya, akire mindennél jobban vigyáz. Finch lassan kimeríti a lepusztult környezetének élelmiszer tartalékait. Tudja, hogy nemsokára tovább kell állnia a biztonságos bunkeréből. Szabadidejében, viszont megépít egy intelligens és tanulékony humanoid robotot, amire végül hatalmas feladatot bíz.
finch-tom-hanks.jpg
   
 A Finch szeretetről szól és gondoskodásról. Arról, hogy az ember még a legutolsó pillanatokban is képes túlszárnyalni a határait. Ehhez hívják segítségül az ember legjobb barátját: a kutyát. De hogy a technológia se maradjon szárazon, amit elértünk a zseniális mérnökeink és tudósaink által, így Jeff, a roboton keresztül megismerhetjük az okokat és a motivációkat, ami Finch-ben megmaradt az emberiségből. A nézőt pedig magával ragadja ezen trió utazása az ismeretlenbe. Engem legalább is tökéletesen elvarázsolt …

A bejegyzés trackback címe:

https://novellagyujtemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr10017682164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása